haPPy....
29 June 2010



majlis aku maybe kna tangguh...
bg kazen2 aku dulu...
smua mau awal tahun...
aku mengalah lh...
wat bln 5 ok x??
tarikh nikah 21.5.2011...bole kn?? huhu
tp aku mau bln 2 gak sbnrnyer...
tp ikut kata parents laaa....

*makin dkt ari nk kawen...makin jadik bahan org...ampeh hahahahaa*


Oyin happy
7:40 AM

0 comments


24 June 2010



td aku ada seminar...
so, xleh nk jwb fon..
oren call...terpakse aku ignore jer...
pastu oren sms...
dn kata dia bertukar ke LABUAN!!...
dn flight ptg ni jugak...
dia sruh jage diri baik2 dan majlis nnti sruh jmput dia...

aku rase sedih sgt...
xtau lh...
bkn sbb ada rase "cinta" lg...
atau...
cmler aku slalu jmpe dia slama ni...
maybe sbb aku ngan dia terlalu byk kenangan kot..
terlalu byk terjadi bg aku...
xtau dh kt sana dia akn call lg ke x...
moga oren sentiasa baik2 kt sana...
wlau seburuk mna oren pnah sakiti aku...
biarlh mende tu tinggal kt belakang...
aku bersyukur skang ni hubungan kami sgt baik sbg kwn...

"awak...
sya pasti jmput awak mase sya kawen...
sya lom sempat knalkn Am kt awak kn...
tarikh kawen sya pasti bgtau awak awal2...
supaya awak sempat apply cuti dn beli tiket flight hehe..."

*..x hingin bermusuh ngan sesape...berbaik ngan sumer org wlau apa yg tlh dilakukan..*


Oyin happy
6:37 PM

0 comments


21 June 2010



aku sdg giler memasak!!
xtau arr...
maybe sbb cita2 mau jadik istri solehah kot hehe
aku mau Am lg tmbh bersyukur dpt aku *malu2*
Insya Allah...aku akn jaga umahtangga aku ngan baik...

makin ramai kwn2 aku sudah berumahtangga...
moga2 jodoh dia org kekal dn bahgia selamanyer...
dimurahkan rezki...
dan punyai anak2 yg baik...Amin...

*Tercapainyer kebahagiaan jika tlh ada 4 perkara : hidangan tlh tersedia, bdn sentiasa sihat, hati slalu tenang & rumahtangga sentiasa aman - Hukamak*


Oyin happy
7:23 AM

0 comments


18 June 2010



makin lama ati aku mula terasa...
tp terasa hanyer sebesar kuman...
apa pn aku harus bersangka baik...
maybe i'm not too good 2 be 1 of them...

ustaz kata
makin difikir nnti kita yg sakit...
dan bersangka baik slalu...
tp mmg aku tgh sakit pn skang ni..
tp sakit bkn fikirkn mereka...
cuma antibodi bdn x kuat huhu...
yg penting ati tenang...
idop senang...

kdg2 org perli2 aku...
ngata aku...
ignore aku...
aku x wat apa pn...
klau ada pn...maybe lam sehari jer..
pastu esok lusa, aku dh lupakn...
tp org lain..
bile aku luah psl org lain...
dia lak yg terasa..
pastu dok ungkit x sudah...
pdhal dia sendiri x tanyer...
pastu klau aku tersilap satu..
dok sebut berhari-hari...
dn bwak ke mana jer dia pegi...
aku trima perangai org...
aku kh yg kebudak-budakkn...

x pnah lam ati ni benci org...
x pnah lam ati ni menyampah kt org...
wlau apa pn org wat...
aku tetap syg dia org...

tingat TJ penah ckp...
no money + no talk = no frens...
bole pakai ker??

ok...dh..
weekend ni berehat di umah...
terus positif kn diri...
ilangkn rase ini dgn segera...



*org ikhlas itu tertindas??*


Oyin happy
1:32 PM

0 comments


10 June 2010



tahniah utk yai...kazen aku yg sweet tu...
kerna tlh melansungkn perkahwinan ngan nizam kk tu kakakaaa
maka pasni aku sorang2 lh lam bilik aku tu...
haishh lmbt tul nk kawen...
aku kn penakut dok sorang2 huhu

tp mase majlis sgt meriah...
especially meriah kt DJ...
DJ x sempat nk mainkn lagu sendiri...
family aku asyik dok koke jer kakakaa
lgpn tu kn DJ family dh hehe

tp mase wedding yai...
aku x nmpak lak Hisa...
cmne rupa dia yer...
lelaki yg pakse aku kawen lps 2 minggu kenal aku hehe
teringin nk jmpe dia...

tarikh kawen aku lom tetap lg ni...
tp mak kata...
mase apoi kawen, amik tarikh lahir abah...
ni akak kawen..
mase tarikh lahir mak lh plak..
berkira tul mak aku ni hehe

*apabila seseorang itu memuji dirinya, maka hilanglah cahayanya-imam Malik*


Oyin happy
7:19 AM

0 comments


04 June 2010



aku sgt2 gembira..
smalam terjumpa adek aku kt cafe opis...
dia dtg kt aku smbil bisik...
yg aku bakal jadik mak! hahahahaaaa
syidah dh mengandung upanyer...
Alhamdulillah...
tp nnti ank buah aku nk panggil aku per ek??
klau anak2 kazen aku...sumer panggil aku kak oyin..
nk guna "mak uda" ker??
xmau...xmau...huhu
sruh panggil mama yin lh...ok x? hehe
klau mama uda...ma de??
fening laaaa hahahaa
cm kelakar lak nk ada ank buah hehe


*x dijemput...maknanyer x suke*


Oyin happy
7:12 AM

3 comments


03 June 2010



1st time lam idop aku...
aku rase sengkek giler...
mmg poket sgt2 kering...
gaji lg 20 ari lg...
maka terpakselah...
aku sekat mkn aku uwaaaaaaaaaaa...........

*janji ati rase tenang dan hepi slalu hehe*


Oyin happy
4:10 PM

0 comments


02 June 2010



mak tanyer..
"ada pe lam box bulat lam gobok tu?"
alaaaa..
mak ku tlh ungkit kisah lama huhu
lam tu ada surat2 cinta mase aku kapel ngan Zulkifli Aziz hehe
mcm2 ada...
surat2 yg byk kata2 indah *cewah*
dn kad yg Zul buat sndiri ahaks!
dn jugak tape yg ada suara dia meluahkan perasaan yg berlatarbelakangkn lagu2 romantik lalalalaaaa
kt umah aku lak ada frame yg dia wat sndiri gak hehe
Zul..
lelaki yg pd mulanyer sgt syg aku...
3 tahun bertahan...
tetapi bila dia sudah berada di atas...
hanyer cacian & makian yg dia bg aku...
bkn hanyer dia...malah family dia skali...
dia...org yg "high" dr smuanyer...
aku kn org yg sederhana...
kdg2 mak pn cukup takut aku kwn ngan org kaya2 & pendidikan tinggi ni...
tp aku xkn benarkn lg org caci aku!

klau nk ungkit kisah2 cinta aku ni...
mcm2 jadik...
sedih manjang...
tp biarlh aku berniat baik dn btul syg kn mereka...

dh lh...
skang kn aku dh ada org yg sgt syg aku...
sape lg klau x tunang aku skang ni hehe
dn ngan bakal mertua yg baik...
Alhamdulillah...
kehidupan yg bahgia *senyum*


*dia xnk jmpe aku lg ker??*


Oyin happy
7:26 AM

0 comments











me


Norrin Esa
18 yrs old
Johore
27 Jan

count website hits


sing


shoutt




friends

KIeN_sHEm
AGus
FAiz
Buttet
Inspektor
Bro MeGAt
IntaN
She
cHi
cHa
Molly
WaNa
MAYa
ZaNa_ApaU
ELina
AIenz
Padli
Idaz
WiSHA
AYAng AZli
Nisa
Akim MK
Anieza
Adik
Bigone@Wan
Dean
Mr Aries
My Kazen Lens
chedet

Credits



History

May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
October 2010